Egy igazán egyszerű, egyszerre kicsit savanykás, mégis édes málnás pohárkrém, ami életmentő hűsítőként szolgálhat a tikkasztó nyári napokon.
Hozzávalók:
Natúr joghurt 4 dl
Kristálycukor 10 dkg
Víz 1 dl
Pektin 6 g
Elkészítés:
A málnát és a cukrot összeturmixoljuk, a pektint pedig vízben feloldjuk. Ezután két kis lábosra lesz szükségünk. Az egyikbe a málnapüré, a másikba a joghurt kerül. Mindegyikhez hozzáadjuk a feloldott pektint., majd lassú tűzön, óvatosan kevergetve körülbelül 80 Celsius-fokig melegítjük. Ha ezzel kész vagyunk, a kapott krémet félig kihűtjük, hogy a zselésedés folyamata beinduljon, majd poharakba töltjük. Alulra joghurt, arra a málnapüré, a tetejére ismét joghurt kerüljön. Ha ez kész, 3 órára hűtőbe tesszük, dermedés után pedig már kanalazhatjuk is. Fogyasztás előtt friss málnát, erdei gyümölcsöt, vagy ízlésünknek megfelelően bármilyen müzlit szórhatunk a tetejére, így a mai modern elvárás szerint ropogós elemünk is lesz a málnakrémünkben. #