Gyorsan, 30-45 perc alatta elkészíthető étel, amely nemcsak egészséges, hanem különleges ízeket is varázsol az asztalunkra!
Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- Szent Jakab kagylóhús
- zöldborsó zsenge DARTA
- hagyma kocka 10×10 mm DARTA
- friss menta
- citrom
- zöldség alaplé
- vaj 82% AMMERLAND
- Serrano sonka szeletelt
- só
- cukor
- frissen őrölt bors
Szent Jakab kagyló elkészítése:
A kagylóhúst szobahőmérsékleten tartjuk felhasználás előtt 30 perccel.
A kagylót papír segítségével szárazra töröljük, és kevés olajon előmelegített serpenyőben elkezdjük sütni őket. Ne vajon kezdjük a sütést, mert hamar megég és keserű lehet tőle az ételünk. Kb. 2-2 percet sütjük oldalanként, majd az első fordítás után sózzuk, frissen őrölt borsot törünk rá, és itt dobunk hideg vajat a serpenyőbe, majd habzó barna vajjal locsolgassuk, így fejezzük be a kagylónk sütését.
Zöldborsópüré:
Mentás-zöldborsópüréhez kevés vajon hagymát fonnyasztunk, nem kell színt kapjon, majd rádobjuk a borsót, kevés cukrot, sót és frissen őrölt borsot. Kevés zöldség alaplét öntünk rá, de
számoljunk azzal is, hogy a fagyasztott borsó is enged minimális vizet ki magából.
Nem kell túl sokáig főzzük, csak éppen addig, hogy a szemek megpuhuljanak. Frissen facsart citromlevet adunk hozzá és friss menta leveleket, ezzel még egyszer kiforraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. Ha szükséges öntünk le alóla alaplevet, annyit hagyjunk csak az edényben, hogy a képen látható sűrű borsópürét el tudjuk készíteni, kevés hideg vajat dobjunk hozzá, és egy botmixer segítségével daráljuk pépesre.
A serrano sonka szeleteket 2 zsírpapír között lesúlyozva süssük ropogósra 190°C-os sütőben.
A borsópürét halmozzuk a tányér közepére, erre jöhetnek a kagylóhúsok, majd a ropogósra
sült serrano sonkából törjünk rá.