Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- kézműves marhahúspogácsa ANGUS 180 g
- hagymakarika sörtésztás AVIKO
- hamburger zsemle dupla 150 g
- vörös cheddar sajt szeletelt
- Bacon Szeletelt Premium Dévay
- hasábburgonya bistro style McCain
- füstölt paprika KOTÁNYI
- majonéz
- lilahagyma
- vöröshagyma
- csemegeuborka
- só
- frissen őrölt bors
- fritőz sütőolaj ROMI blue
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a szószt, ehhez a majonézbe tegyünk apróra vágott csemegeuborkát és lilahagymát, szórjunk bele füstölt paprika port és keverjük alaposan össze.
Hajszálvékonyra szeleteljük le a káposztát és vöröshagymát, minimális majonézzel keverjük össze. Hasonlít a coleslaw salátához, amihez répát is kellene még reszelünk, illetve lesózni, kinyomkodni, de szeretnénk, ha most itt tényleg inkább roppanós frissességet adna a szendvicsünknek, ezért járunk így el ezzel az egyszerűbb verzióval.
Kevés olajon sütjük készre a húst a kívánt módozatra, oldalanként 3-3 perc elégséges szokott lenni egy medium módozatnak. Első fordítás után ízesítjük, fűszerezzük a húst, majd szeletelt cheddar sajtot teszünk rá, így sütjük tovább, aminek köszönhetően gyönyörű szépen rá fog olvadni.
Közben megpirítjuk a zsemlét és ropogósra sütjük a baconszalonnát.
Ezekkel egyidőben már süthetjük az olajban a hasábburgonyát és sörtésztás hagymakarikát.
A ROMI blue sütőolaj érdekessége, hogy 10% marhafaggyút tartalmaz, ezáltal gazdagabb ízvilágot kölcsönöz a termékeknek.
Rakjuk össze a hamburgert a következő módon:
A zsemle aljára vékonyan kenünk a paprikás majonézből, majd jön a friss káposzta saláta.
Ezt követi az ANGUS húspogácsa cheddar sajttal, amit ropogósra sült bacon és sörtésztás hagymakarika követ. A zsemle tetejét vastagabban kenjük meg a füstölt paprikás-csemegeuborkás szószunkkal és frissen sült hasábburgonyával tálaljuk.