fbpx

Az Aviko által kínált sajtfalatok egytől-egyig olyan izgalmas, stabil minőségű, jól tárolható és gyorsan elkészíthető termékek, melyeket jól lehet kombinálni, hogy izgalmas, komplex fogásokat hozzunk létre. A pikáns vagy éppen krémes, lágy sajtfalatok főszereplői lehetnek üde, tavaszias salátáknak, friss krémlevesek betétjeiként is kínálhatjuk őket, de street food fogások fő alkotóelemei is lehetnek. A sajtfalatok helyet kaphatnak a nyári sporteseményekre komponált megosztós tálakon, és gyerekmenükben is alkalmazhatjuk őket.  Ha szeretnéd megtudni, hogy alkalmazd őket a te konyhádban, mindenképp olvass tovább!

Könnyű street food: mozzarella wrap

A mozzarella falatokat felhasználva egy könnyű, változatosan ízesíthető, menet közben kézből is kényelmesen fogyasztható, hamisítatlan street foodot alkothatunk. Egy enyhén megpirított tortillába (kb. 30 cm) fektessünk hosszában három darab mozzarella falatot, tegyünk mellé szezonális zöldségeket (akár egy pikáns kimchit), ropogós salátát és valamilyen izgalmas szószt. A fogást húsos vagy halas verzióban is elkészíthetjük, előbbire érdekes verzió, ha pulled pork hússal gazdagítjuk, hal esetén pedig kockázott, pirított lazacra is eshet a választásunk.

Fotó: Szabó Richárd

Krémes élvezetek: cheddar-humusz kombináció

Lágyan olvadót krémesbe mártogatni maga a mennyei élvezet! Márpedig ezt az élményt biztosíthatod vendégeinknek, ha a bundázott, chilis cheddar sajtfalatokat kínálod valamilyen gazdag krémmel, például a közel-keleti humusszal. Kísérletezhetünk még zakuszkával, de brunchra kínálva tojáskrémmel vagy tojássalátával kínálva is szuper megoldás. A humusz-vonalon gondolkozva érdemes néhány izgalmas kiegészítőt is a tányérra tenni : korianderes, pácolt répát, sült csicseriborsót, olívabogyókat, savanyított hagymát. Így lesz a vendégélmény kerek, és reményeink szerint: megismételhető.

Fotó: Szabó Richárd

Pikáns élvezetek Dél-Amerikából: ceviche és habanero nuggets

A jó idő beköszöntével az étlapokon fölénybe kerülnek a halas fogások. A ceviche, a mára világszerte népszerűvé vált perui finomság egy igazi aduász. Salátaként előételként, de nagyobb adagban főételként, és akár tapasként  is felkínálhatunk. Izgalmas húzás, ha rákok és halak mellett polippal is kombináljuk – tekintve a polip egyre növekvő népszerűségét, ezzel biztosan a vendégeid kedvére teshetsz! A pikáns, savas, vibráló ízekkel megáldott ceviche mellé pedig egy krémes, laktató kiegészítő lehet a habanero cheese nuggets.

Fotó: Szabó Richárd

Comfort food olasz-amerikai módra!

Rendezvények, catering kitelepülések sztárja lehet az amerikai és olasz ízvilág izgalmas kombinációja! Egy muffinalakú  sütőformát béleljünk ki érlelt olasz sonkával, töltsünk bele aszalt paradicsomot, olajbogyót, mozzarella sajtot és pár kávéskanálnyi pestót. Süssük addig, amíg a sonka egy ropogós kosárkát nem alkot, majd a már olvadt sajtba nyomjunk bele egy szintén készre sütött sajtos makaróni falatot. Dekoráljuk zsenge bazsalikomlevelekkel és lessük szorgalmasan, ahogy vendégeink hogyan olvadoznak a gasztronómiai élménytől.

Fotó: Szabó Richárd
Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE