Receptek

Az igazi bajor csülök sütésének a titka

A bajor konyha egyik hagyományos és kedvelt étele a sörrel locsolt ropogós csülök bajor káposztával. Ez az egyik specialitása a Budapesten, a XVI. kerület kertes házas övezetben található Kis Tirol Fogadónak. Itt csalódni nem lehet ebben az ételben, hiszen már több ezerszer elkészítették. Most megosztjuk a receptjüket és a titkot!

Hátsó csülökből készül az igazi jó bajor csülök, amit 10%-os sóoldatba helyezünk, hogy szinte teljesen ellepje. A páclébe hagymát, babérlevelet és egész borsot rakunk. Ebben legalább 24 órán keresztül pácoljuk a csülköt sütés előtt.

A pácolás után egy tepsire szedjük a csülköt páclé nélkül. Alacsony hőfokon a sütőbe helyezzük, körülbelül 150 fokon 3-3,5 órát sütjük.

Az utolsó 15-20 percben felvesszük a sütő hőfokát 240 fokra és meglocsoljuk 2-3 dl sörrel. A sör nem engedi kiszáradni a csülköt, illetve kipattogtatja a bőrét is, finom ropogós lesz.

Adhatunk hozzá burgonyát vagy bajor káposztát köretként. #

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.