A család nagy kedvence az ázsiai konyha, és ezekkel a színes nyári zöldségekkel egy csodaszép színes, ízletes fogást készíthetünk.
Hozzávalók 4 főre:
Repceolaj 1dl
Marhaszegy 1kg
Vöröshagyma 10 dkg
Sárgarépa 8dkg
Szójaszósz 2dl
Barna cukor 2 dkg
Csillagánizs 2 db
Fokhagyma 2 dkg
Édes rizsecet 1,5 dl
Marhahúsalaplé 4.5 l
Szezámolaj 0,5 l
Újhagyma 2 db
Cukkini 10 dkg
Trikolor kaliforniai paprika 10 dkg
A marhaszegy elkészítése:
Egy vastag falú, süthető serpenyőben az olajat felhevítjük, és néhány perc alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután mehet rá a kockára vágott marhaszegy. Ezt is pirítsuk meg egy kicsit, majd mehet bele minden alapanyag a cukkinin, a paprikán és az újhagymán kívül. Összeforraljuk, fedőt teszünk rá, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 2 és fél-3 órára, vagy amíg a marhaszegy meg nem puhul. Ha kész, visszaemeljük a tűzhelyre. Levesszük a fedőt, és belekeverjük a kimaradt paprikát, cukkinit, újhagymát. Ezeknek a zöldségeknek ennyi hőkezelés elég is, hiszen azt szeretnénk, hogy azok ressek, ropogósak maradjanak. Így önmagában is tökéletes fogás, de rizst is adhatunk mellé. Tetejére pirított szezámmagot szórhatunk a még autentikusabb élményért. #