fbpx

A borjú gerinc igazi ünnepi alapanyag legyen szó Valentin-napról, karácsonyról vagy évfordulóról. Mivel pontosan tudjuk, hogy nem mindenki szeret annyire főzni, mint enni, most egy olyan receptet hoztunk, amit bárki könnyedén elkészíthet kedvese számára

Hozzávalók

A borjú gerinc elkészítése

  • A borjú gerincről leszedjük a hártyát.
  • Sóból, borsból, kakukkfűbűl, tört fokhagymából és olajból készítünk egy marinádot, átdörzsöljük vele a húsunkat (1 órát hagyjuk érlelődni a fűszerekkel), majd serpenyőben hevített, kevés olajon minden oldalát kérgesre sütjük.
  • Egy tepsiben, előmelegített 160 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a hús közepe halvány rózsaszínű nem lesz (ezt maghőmérővel ellenőrizhetjük – ha 50-52 fokos, készen vagyunk). Ezután mindenképp pihentessük a húst.
  • Közben a megmosott újburgonyát sós vízben megfőzzük, de vigyázzunk, ne főzzük túl. Kicsit kihűtjük, félbe vágjuk. A tisztított bébirépát cukros, sós vízben 10 perc alatt megfőzzük. A zöldségeket forró vajon átforgatjuk.
  • A húst szeletekre vágjuk és az elkészült körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE