fbpx

Nem sztár chefek, nem luxus, amit képviselnek, ám mégis csaknem 2 millióan őket választják! Ők azok, akik főznek ránk nap mint nap fillérekből. Hiszen akár az iskolai, akár a munkahelyi menzát nézzük, megdöbbenten kaphatjuk fel a fejünket. „Hogy a csudában lehet jóval 1000 forint alatti összegből kihozni egy 3 fogásos napi menüt?”

A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a SIRHA keretein belül újra megrendezte azt a fantasztikus versenyt, mely egyre komolyabb ismertségre és elismerésre tesz szert. Hiszen azok mérik össze a tudásukat, akiknek nem a sok ezer forintos alapanyagokból kell finomat és egészségeset főzni napról napra, hanem fillérekből. Az bizonyos, hogy ők az igazi hétköznapi csodagyárosok!

A közétkeztetés is verseny

A mostani versenyre 28, egyenként 4-4 fős csapat nevezése érkezett meg – ezek közül 12 került a döntőbe. A verseny célja többek között a hagyományos ízek megőrzése, az ételek és a közétkeztetési szektor modernizálása, a friss, hazai alapanyagok felhasználása. Rendkívül fontos, hogy a vendéglátás ezen szektora naponta több ezer embernek készít ételt. Ezért ösztönzés és elismerés jár. A közétkeztetés – lényegét tekintve – 1,5-2 millió ember étkezését hivatott megoldani.

A verseny jelmondata

A verseny fő jelmondata: „Az út a cél!” Ez az a verseny, amelynek csak nyertesei vannak! Hagyomány, innováció, fejlődés! Ezekkel a szavakkal mindent elmondtak arról, ami a verseny lényegét jelenti! A közétkeztetési verseny szervezését tekintélyes szakmai szervezetek végezték. A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Ebből is látható, mennyire fontos a szakmai összefogás, és míves példája annak, hogy a tenni akarás milyen fontos a vendéglátásban és a turisztikában egyaránt.

A verseny témája

A verseny témája: FARSANGI ÉTELEK A HAGYOMÁNY ÉS A MEGÚJULÁS JEGYÉBEN. A megmérettetésen résztvevő csapatok mindegyike szép teljesítményt mutatott. A helyezések végső sorrendje kialakult. Azt viszont fontos tudni, hogy a csapatok, szinte fej-fej mellett teljesítettek, és a végleges eredmény csak néhány ponton múlott.

A konyhai zsűri: Tóth Dávid (NÉBIH), Nagy Krisztián (NÉBIH), Péter Tamás (METRO), Stiller Tamás (KÖZSZÖV)

Kóstoló zsűri: Rózsás Anikó elnök (KÖZSZÖV), Ambrus György (MNGSZ), Szatmári János (KÖSZSZÖV), Ferenc István (MNGSZ), Jakabfy Dávid (cukrászmester), Miháldy Kinga (OGYI), Hartmann Gabriella (MDOSZ), Horváthné Wind Bernadett (NÉBIH), Vígné Sági Katalin (MDOSZ-KÖZSZÖV)

Kóstoló zsűri 2: Patay Zsolt, Horváth Szilveszter, Bernáth József, Fehér György, Sztana Ferenc, Riczu Tünde, Végh Tamás A 2021-2022

Közétkeztetési Szakácsverseny eredménye:

1. Helyezés: HUNGAST PÉCS

2. Helyezés: MELÓDIN TEAM

3. Helyezés: HUNGAST BUDAPEST #

Címkék: ,,,,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE