fbpx

Egy igazán egyszerű, egyszerre kicsit savanykás, mégis édes málnás pohárkrém, ami életmentő hűsítőként szolgálhat a tikkasztó nyári napokon.

Hozzávalók:

Málna 30 dkg

Natúr joghurt 4 dl

Kristálycukor 10 dkg

Víz 1 dl

Pektin 6 g

Elkészítés:

A málnát és a cukrot összeturmixoljuk, a pektint pedig vízben feloldjuk. Ezután két kis lábosra lesz szükségünk. Az egyikbe a málnapüré, a másikba a joghurt kerül. Mindegyikhez hozzáadjuk a feloldott pektint., majd lassú tűzön, óvatosan kevergetve körülbelül 80 Celsius-fokig melegítjük. Ha ezzel kész vagyunk, a kapott krémet félig kihűtjük, hogy a zselésedés folyamata beinduljon, majd poharakba töltjük. Alulra joghurt, arra a málnapüré, a tetejére ismét joghurt kerüljön. Ha ez kész, 3 órára hűtőbe tesszük, dermedés után pedig már kanalazhatjuk is. Fogyasztás előtt friss málnát, erdei gyümölcsöt, vagy ízlésünknek megfelelően bármilyen müzlit szórhatunk a tetejére, így a mai modern elvárás szerint ropogós elemünk is lesz a málnakrémünkben. #

Címkék: ,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE