Mivel jómagam is Szegeden lakom, ezért nem volt kérdés, hogy ha halászléreceptet írok, akkor mindenképp a szegedi módozatot hozom el nektek.
Hozzávalók 4 fő részére
Az alapléhez:
Keszeg egész 10% glazúr 200-400 g/db : 1 kg
Hagymakocka 10×10 mm DARTA: 0,5 kg
Lecsó fagyasztott GastroGarden: 0,2 kg
Só
Fűszerpaprika
A belefőzendő hús:
Afrikai harcsafilé bőr nélkül 300-400 g/db : 0,4 kg
Pontyfilé bőrrel MAGYAR 0-4% glazúr : 0,4 kg
Só
Az alapléhez a felsorolt hozzávalókat feltesszük 4 l vízben főni, s addig főzzük, ameddig a hús le nem esik a csontokról teljesen. Ezután kivesszük belőle a füstölt szalonnadarabot, mert ezt az íze kedvéért teszzük bele. Majd egy nagyobb lyukú szűrön átpasszírozzuk, hogy tartalmas alaplevet kapjunk. Újból feltesszük a tűzre, meghintjük a tetejét fűszerpaprikával és felforraljuk.
Ezután a felkockázott, lesózott halfiléket beletesszük, és 8-10 perc alatt készre főzzük benne.#