fbpx

Gyorsan, 30-45 perc alatta elkészíthető étel, amely nemcsak egészséges, hanem különleges ízeket is varázsol az asztalunkra!

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

Szent Jakab kagyló elkészítése:

A kagylóhúst szobahőmérsékleten tartjuk felhasználás előtt 30 perccel.
A kagylót papír segítségével szárazra töröljük, és kevés olajon előmelegített serpenyőben elkezdjük sütni őket. Ne vajon kezdjük a sütést, mert hamar megég és keserű lehet tőle az ételünk. Kb. 2-2 percet sütjük oldalanként, majd az első fordítás után sózzuk, frissen őrölt borsot törünk rá, és itt dobunk hideg vajat a serpenyőbe, majd habzó barna vajjal locsolgassuk, így fejezzük be a kagylónk sütését.

Zöldborsópüré:
Mentás-zöldborsópüréhez kevés vajon hagymát fonnyasztunk, nem kell színt kapjon, majd rádobjuk a borsót, kevés cukrot, sót és frissen őrölt borsot. Kevés zöldség alaplét öntünk rá, de
számoljunk azzal is, hogy a fagyasztott borsó is enged minimális vizet ki magából.
Nem kell túl sokáig főzzük, csak éppen addig, hogy a szemek megpuhuljanak. Frissen facsart citromlevet adunk hozzá és friss menta leveleket, ezzel még egyszer kiforraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. Ha szükséges öntünk le alóla alaplevet, annyit hagyjunk csak az edényben, hogy a képen látható sűrű borsópürét el tudjuk készíteni, kevés hideg vajat dobjunk hozzá, és egy botmixer segítségével daráljuk pépesre.

A serrano sonka szeleteket 2 zsírpapír között lesúlyozva süssük ropogósra 190°C-os sütőben.

A borsópürét halmozzuk a tányér közepére, erre jöhetnek a kagylóhúsok, majd a ropogósra
sült serrano sonkából törjünk rá.


Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE