fbpx

Attól, hogy relatív nehéz ételről van szó, egy jó körömpörkölt bármikor helytáll, akár egy családi rendezvényen, vagy egy baráti összejövetelen egyaránt. A lényeg, hogy bográcsban készüljön, és ha lehet, akkor fával tüzeljünk alá. Így lesz tökéletes az ízhatás. Nyáron például készíthetünk mellé egy fantasztikus kovászos uborkát.

Hozzávalók 4 főre:

1,5 kg sertésköröm

0,8 kg sertéscsülök

4 ek olaj vagy sertészsír

1 db hegyes erős paprika

4 fej vöröshagyma

1 db tv-paprika 

8 gerezd fokhagyma

1 db paradicsom

1 dl vörösbor

víz

só, bors

1 tk őrölt kömény

1 ek pirospaprika

2 db babérlevél

Burgonyagolyó

A körömpörkölt elkészítése:

A húsokat alaposan  mossuk át, az esetleges szőrszálaktól tisztítsuk meg.

Az apróra vágott, sózott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát, és a zúzott fokhagymát. Mikor a lecsós alap megpuhult, mehet az őrölt paprika és a kömény, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Így már kész is van a tökéletes pörköltalapunk. Tegyük bele a megfelelő méretűre vágott sertéskörmöket és a kockára vágott hátsó csülköt. Ezután addig főzzük, ameddig tökéletesen meg nem puhul. Ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott vizet.

Tálalhatjuk főtt krumplival, vagy bele is főzhetjük a csülök zsíros levébe. Ha így döntünk, a majdnem kész húshoz adjuk a félbevágott burgonyát, a vizét pedig pótoljuk.#

Címkék: ,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE