fbpx

Megrendezésre került az idén is a Worldchefs! Hazánkban nem annyira ismert gasztronómiai verseny és kiállítás, de ha valamihez hasonlítani kell, az a SIRHA. A különbség, hogy az egész világból érkeznek versenyzők és kiállítók. Az idén Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte Magyarországot, és kiváló eredménnyel zártak a nemzetközi mezőnyben.

Worldchefs Briefing röviden

A World Association of Chefs’ Societies, más néven Worldchefs, egy dinamikus globális hálózat, amely világszerte 110 szakácsszövetséget foglal magában. Olyan szövetségeket, amelyek kiállnak a nemzeti gasztronómiáért, és öregbítik hírnevét, mindamellett széles látókörrel rendelkeznek a nemzetközi trendek kapcsán. A Worldchefs hosszú évek óta a vendéglátóipar és a hozzá kapcsolható szektorok vezető hangja, hiszen 91 éves múltra tekint vissza. Auguste Escoffier sorbonne-i megalapítójának célja a kulináris szakemberek mozgósítása, akik elkötelezettek a szakma fejlődése és a szakácskabát befolyásának kiaknázása mellett az ipar és az egész emberiség javítása érdekében.

Worldchefs Congress & Expo

A Worldchefs Congress & Expo több mint 4000 szakácsot és több mint 6000 iparági vezetőt, kulináris rajongót és a gasztronómia rajongóit gyűjti össze, hogy megismerjék és élvezhessék a kulináris trendeket és innovációkat. Szakmai párbeszédekre ad lehetőséget, ami felemeli a gasztronómiát világszerte. 1930 óta kétévente, most a 40. Worldchefs Congress & Expo került megrendezésre, mely 2022. május 30. és június 2. között történt.

Az idén Abu Dhabiban rendezték a Worldchefs kongresszust és versenyt

Az Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszuson a Top 16 ország szakácspárosa mérte össze tudását a kétnapos szakács világdöntőben. Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte. A megmérettetés során 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, amelyet a versenyszabályzatban megadott fő alapanyagok köré kellett felépíteni. A menü egy vegán előételből, egy halételből, egy borjú felhasználásával elkészített főételből és egy desszertből állt.

A Worldschefs verseny eredménye

Az idén is három kategóriában indulhattak a versenyzők. Fiatal szakács (25 éven aluliak), senior chef (26 éves kortól), cukrász. A kategóriák győztesei két évre a „legjobb” címet kapják, egészen a következő, 2024-es szingapúri kongresszusig.

A magyar csapat Adamek Balázs és Kocsis Marcell menüje:

  • Sült zeller dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zellerszósszal
  • Halibut filé kaviárral, karfiollal és uborkával
  • Borjú bélszín borjú terrine-nel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gomba tarte-val és borjú jus-val
  • Csokoládé mousse málnazselével, citrusos mangósalátával, teagyöngyökkel és fűszeres málnafagylalttal

A siker nem is váratott magára, mivel a komoly nemzetközi mezőnyben 8. helyen végeztek a srácok!

A verseny eredménye: 1 Olaszország, 2. Svédország, 3. Szingapúr, 4. Lenygelország, 5. Belgium, 6. Finnország, 7. Csehország, 8. Magyarország, 9. Szlovénia, 10. Dél- Afrika

A Worldchefs céljai

A Worldchefs elkötelezett a kulináris színvonal és a társadalmi tudatosság emelése mellett.

Oktatás – A Worldchefs támogatást nyújt az oktatáshoz és a szakmai fejlődéshez, a mérföldkőnek számító Worldchefs Academy online képzési program, a Worldchefs Certified iskolák és tantervek kiterjedt hálózata, valamint a világ első Global Hospitality Certification, amely elismeri a munkahelyi vendéglátásban szerzett készségeket.

Hálózatépítés – A Worldchefs platformot biztosít a világ szakácsainak a kapcsolatteremtéshez, valamint átjárót biztosít az iparági hálózatépítési lehetőségei között. Mindezt támogatja a kétévente megrendezésre kerülő kiemelkedő Worldchefs Congress & Expo megszervezésével.

Verseny – A Worldchefs globális szabványokat határoz meg a verseny kapcsán. Szemináriumokat biztosít, valamint lebonyolítja a tekintélyes Global Chefs Challenge versenyt.

Humanitárius és fenntarthatóság – A Feed the Planet és a World Chefs Without Borders programjai elhivatottan próbálják enyhíteni az élelmiszer-szegénységet. Támogatást nyújtanak világszerte, amivel előremozdítják a fenntarthatóságot.#

Címkék: ,,,,,,,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE