fbpx

Tudod, mi a titka annak, hogy a grillezett húsokat egyszerűen ellenállhatatlanná tedd? A megfelelő marinádok használata. Az alábbiakban bemutatjuk neked a legfinomabb nyári marinádokat, amelyekkel garantáltan elvarázsolhatod vendégeidet.

Mediterrán marinád

A mediterrán marinád friss és könnyű ízvilággal rendelkezik, ami tökéletesen illik a nyári időszakhoz és elsősorban csirke – vagy halételekhez ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 friss, aprított rozmaringág
  • 1 citrom leve és héja
  • Só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint

Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, és öntsd rá a húsra. Hagyd a húst a marinádban legalább 2 órán keresztül, vagy akár egész éjszaka, hogy igazán átjárja az ízek.

Fotó: www.envato.com

Ázsiai BBQ marinád

Az ázsiai BBQ marinád különleges ízvilágával kiválóan illik a csirkehús grillezéséhez, de más húsokhoz, pl. sertéshúshoz is remekül passzol.

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál rizsecet
  • Csipet chilipehely (opcionális)

Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, majd öntsd a húsra. Hagyd a húst a marinádban legalább 2 órán át, vagy ha lehet, egész éjszaka.

Fotó: www.envato.com

Mexikói citromos-fűszeres marinád

A mexikói citromos-fűszeres marinád igazi ízbomba, kiváló választás, ha valami igazán pikánsat szeretnél.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen facsart limelé
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 evőkanál chilipor
  • 1 teáskanál kömény
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, majd öntsd a húsra. Hagyd a húst a marinádban legalább 2 órán át, de ha van rá lehetőséged, hagyd egy egész éjszakán át, hogy igazán átjárja az ízek.

Fotó: www.envato.com

Édes-csípős BBQ marinád

Az édes és csípős BBQ marinád a legjobb választás, ha valami igazán ízgazdag marinádot keresel, ami garantáltan feldobja a grillpartidat.

Hozzávalók:

  • 40 ml BBQ szósz
  • 40 ml méz
  • 40 ml almaecet
  • 1 evőkanál csípős szósz
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál hagymapor

Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, majd öntsd a húsra. Hagyd a húst a marinádban legalább 2 órán át, de ha van rá lehetőséged, hagyd egy egész éjszakán át, hogy igazán átjárja az ízek.

Fotó: www.envato.com

A hús marinálása előtt mindig tartsd szem előtt, hogy a húst a hűtőben kell tárolni, majd körülbelül egy órával a grillezés előtt vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Ez segít abban, hogy a hús egyenletesen süsse meg.

Mindezek mellett, a marinád nem csak az ízeket adja a húsodnak, hanem segít abban is, hogy szaftos maradjon a grillezés során. A grill és a hús a nyár elengedhetetlen kellékei, de a marinád az, ami igazán különlegessé teszi az étkezéseket.

Jó grillezést!

Címkék: ,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE