Egy egész hét azok számára, akik szeretnek étterembe járni, imádják a jó ételeket és italokat. DiningCity lehetőségein keresztül, kedvező áron lehet átélni a kulináris élményeket. Bár hazánkban nem annyira jellemző az étterembe járás mint sok helyen a világban, mégis ez az a hét, mikor sokkal több ember számára lesznek elérhetőek az éttermek, mint az év többi szakában.
Az étterembe járás élménye régebben beletartozott a mindennapokba. Nem csak egyszerű táplálkozásról beszélünk, amivel biológiai szükségleteinket elégítjük ki, hanem egy program, egy esemény. Ha belépünk egy étterembe, az első pillanattól fogva elindul egy kedves játék a vendég és a vendáglátója között. Természetesen a vendég kényeztetve van, ki van szolgálva, nem csak az étel adja meg az élményt, hanem minden, ami hozzá tartozik.
Miért jó étterembe járni
Ebbe benne foglaltatik, már alapvetően is maga a hely, annak külső, illetve belső megjelenése. Az enteriőrnek óriási szerepe van abban, hogy megfelelő kellemes hangulatot árasszon és megadja az első pillanattól az alaphangulatot. Persze mindenkinél más és más az a tér, illetve a hozzá tartozó díszítések, amik által békés, fesztelen impulzusokat kap és meghitten érezheti magát egy étteremben. Szerencsére rengeteg fajta és típusú vendéglátóhely létezik és mindenki meg tudja találni magának a legmegfelelőbbet.
Miután az étterembe jól érezzük magunkat, fontos a kiszolgálás, az a mód, ahogyan a vendéggel bánnak. Alapvetően, ha kevesek, előzékenyek velünk- már sokkal jobban is ízlik az étel. Ha ehhez még professzionális kiszolgálásban van részünk, akkor pedig egyenesen kiegyensúlyozott, meghitt hangulatot érezhetünk.
A következő nyilvánvalóan az ételek minősége, tálalása, megjelenése, jó érzés egy szép tányért végig simogatni a szemünkkel. A formák, a színek játéka- kiemelt fontossággal bír, hiszen ha a látvány kecsegtető, még jobban érezhetjük magunk. Az étkezés és az étel elfogyasztása pedig boldogsághormonokat szabadít fel bennünk. Az ízek, a zamatok, a tökéletes textúrák játékával nem csak jól lakunk, hanem felhőtlen élet vidámságot is kölcsönöz.
DiningCity
A DiningCity pontosan az előbb felsorolt élményeket biztosítja, vagy inkább kínálja fel- és mindazok számára is elérhetővé teszi, akik esetleg nem tudnak élni ezekkel az élményekkel. Érdemes tehát élni ezzel a lehetőséggel, ami nemsokára indul. Az Országos Étterem Hét eseményét 2011. óta rendezi meg a szervező DiningCity azzal a céllal, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a hazai prémium kategóriás éttermek kínálatát, konyháját, specialitásait. Az eseményre általában évente kétszer, tavasszal és ősszel kerül sor.
MÁRCIUSBAN ISMÉT ORSZÁGOS ÉTTEREM HÉT
Az idei tavaszi Étterem Hét 11 napon keresztül fog tartani. Március 17-től március 27-ig tart majd. A nagyközönség számára az online asztalfoglalási lehetőség pedig március 2-án indul. A tizenegy nap alatt ezúttal is fix áron kínálja 3 fogásos menüsorát több mint 100 magyarországi Top étterem. A résztvevő éttermek külön erre a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsoraikat, amelyeket fix áron kínálnak. Az utóbbi években már arra is lehetőség van, hogy az érdeklődők három különböző árkategóriából választhassák ki a nekik tetsző konyhát, éttermet.
Éttermi élmény elérhető áron
Az Étterem Hét árai nem változtak, ami már magában is jól hangzik. Három féle fix áras ételsorból válogathatunk az étterem hét alatt- az étteremhéten résztvevő vendéglátóhelyeken. A Top kategória résztvevői 3.900 forintos fix menü ártól mutatják be konyhájuk legjavát. Aki Prémium kategóriás éttermet választ, az 4.900 Ft-tól, az Exkluzív kategóriát preferálók pedig 5.900 Ft-tól élvezhetik a különleges fogásokat.
Ne késsen le senki, mert a helyek limitáltak!
Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges asztalt foglalni.
Érdemes mielőbb asztalt foglalni, hiszen ezeken a kedvezményes árakon gyorsan elfogy a hely az éttermekben. Az éttermek természetesen odafigyelnek a higiéniai követelményekre, illetve arra, hogy biztonságosan tudjanak a vendégek étkezni. A másik, hogy a minőségi és minden igényt kielégítő vendéglátás érdekében, csak korlátozott számban elérhetőek a helyek.
Szerző: Budafoki Tamás