fbpx

Az ízek kifinomult élvezőjének kedvenc ételei közé tartozik a bableves füstölt csülökkel. Az egyik leghagyományosabb magyar étel volt, és kedvence több híres írónknak is. Elkészítéséhez nem kell nagy szaktudás, csak a recept pontos betartása. Most eláruljuk az apró trükköket is, amely tökéletessé teheti az ételt.

Hozzávalók:

  • Füstölt csülök
  • Vöröshagymakocka DARTA
  • Fokhagyma
  • Petrezselyemgyökér
  • Sárgarépa
  • Zeller, Zellerszár
  • Burgonya
  • Három fajta szárazbab
  • Só, fekete bors
  • Babérlevél
  • Őrölt kömény
  • Pirospaprika
  • Csipetke
  • Zsír a rántáshoz

Elkészítés:

Elsőként az egész füstölt csülköt feltesszük egy nagy fazékban főni. Fontos, hogy a víz ellepje, és mivel hosszú ideig készül, ezért néha vissza is kell pótolni a folyadékból.

Eközben egy külön fazékban a babot is feltesszük főni. A levesünk minél kerekebb és különlegesebb lesz, ha több fajta babot használunk (fehér, vörös és tarka).

Egy lábasban, kevés zsiradékon ledinszteljük a vöröshagymát, hozzátesszük a fokhagymát, a megtisztított kockára vágott leveszöldségeket. Kb. 10 percig fedő alatt kis lángon összepároljuk a hozzáadott fűszerekkel (só, bors, kömény, babérlevél). Ezután beletesszük a kis kockára vágott burgonyát, meghintjük fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel és a füstölt csülök levével vegyesen. Készre főzzük. Végül összeforraljuk a megfőzött babbal, a csipetkével és a kockára vágott kicsontozott füstölt csülökkel. Legvégül egy magyaros rántással kellemes állagúra sűrítjük. #

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE