Villámgyors, izgalmas tésztaétel a rohanós hétköznapokra. Tavaszi hangulatot varázsol pillanatok alatt az asztalra!
Hozzávalók:
Fokhagyma
Olívaolaj
Só
Fehérbor (száraz)
Bazsalikom
Petrezselyemzöld
Bors
Chilipaprika (opcionális)
Elkészítés:
Forraljunk vizet, sózzuk, majd főzzük ki a spagettit. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és picit dinszteljük meg rajta a szeletelt fokhagymát. Egy fél perc bőven elég! Dobjuk rá a tenger gyümölcseit, keverjünk rajta egyet, öntsük rá a fehérbort, frissen vágott petrezselyemzölddel szórjuk, és együtt alacsony hőfokon főzzük 1-2 percig. Óvatosan sózzuk, borsozzuk. Ha picit pikánsabban szeretjük, dobjunk rá egy kevés szeletelt chilit, de ez el is hagyható. Frissen, azonnal tálaljuk.#