Itt az év egyik legszebb ünnepe, amikor az édesanyákat köszönthetjük. Igaz, hogy rohanunk, az időnk kevés, de vasárnapra egy gyors, egészséges és mutatós édességet kötelező az asztalra tennünk! Mutatjuk is a trükköt, hogyan?!
Úgy tartja a mondás, hogy a gyümölcsök tartalmazzák a legnagyobb energiát a legkisebb térben, pláne ha piros színűek! Ez alól a rebarbara sem kivétel, aminek édessége és savanykássága mellett a színe adja a sütemények pompáját. Érdemes vegyíteni más piros gyümölccsel, mint az eper vagy a málna, esetleg a ribizli vagy a szeder, amiből pár szem elegendő ahhoz, hogy eszméletlenül illatos rebarbarapitét varázsoljunk.
Mit tegyenek a férfiak, akik nem tudnak sütni?
Számukra is van egy még gyorsabb megoldás, ahol be tudják szerezni egy szempillantás alatt a már kész, házi rebarbarás süteményt egyenesen az ünnepi asztalra. Nem kell minden férfinak tökéletes szakácsnak lennie a konyhában, azonban a hölgyek igen értékelik az igyekezetet, a készülődésre szánt időt, azaz magát a szándékot. Ne restelljünk tehát, rendeljünk bátran, vagy ha bátrak vagyunk, próbáljuk ki házilag elkészíteni az egyszerű süteményt!
Honnan szerezzünk rebarbarát a pitéhez?
Mindig nagy kérdés, hogy melyik boltban, bevásárlóközpontban szerezzük be a megbízható alapanyagainkat. Vajon friss, kezeletlen, esetleg kevésbé szép árut találunk a polcokon? Fontosak a megbízható és főként a gyors és egyszerű beszerző helyeink, ahol mindig hozzájutunk a különlegesebb termékekhez is. A rebarbara éppen ilyen gyümölcs, amit, ha a kertbe nem ültettünk, itt meg tudjuk rendelni.
A rebarbara jótékony hatásai
A diétázóknak és a vitaminhiányos szervezetnek kifejezetten ajánlott növényi forrás. Az első zöldségeink egyike, aminek szezonja áprilistól június végéig tart. Zöldségként emlegetjük, de gyümölcsként tekintünk rá, hiszen lekvárt, szörpöt, szószt készítünk belőle a mellett, hogy gyümölcsökkel párosítva süteményekbe tesszük raguként. Nem is véletlenül, hiszen nem találunk még egy ilyen alapanyagot, mint a rebarbara, ami helyettesíti a citrom savanykásságát, a fűszerességet egyszerre, ráadásul a színe szép bíborvörös. Alapvetően a szárát fogyasztjuk, amit az első hajtásoknál még nyersen is elrágcsálhatunk, később azonban érdemes kicsit meghámozni és feldarabolni. Kevés vaníliás cukorral felfőzni és friss eperrel vegyíteni. B-vitaminban gazdag, a mellett, hogy sok vasat, kalciumot tartalmaz és még ennél is több élelmi rostot. Egyszerű, gyorsan elkészül és különlegesen finom. Érdemes egy piskótába belesütni, vajas tésztákba, galette-be tölteni, vagy csupán egy pohárkrém tetejére ragut készíteni belőle. Garantáltan minden édesanya nagyon örül majd neki.