Igaz, hogy nyáron kevésbé kívánjuk a forró levest, de ennek a tárkonyos előételnek a citrusossága még a nagy melegben is felfrissíthet minket.
Hozzávalók 4 főre
8 dkg sertészsír
1.5 l víz
2 dl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, tárkony ízlés szerint
1.5 dl tejföl
1 fél citrom leve
Elkészítés:
A sertészsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Tegyük rá az apró kockára vágott színhúsunkat és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk, valamint ízlés szerint szórjuk meg tárkonnyal. Rádobjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, majd 30 percig együtt pároljuk a hússal. Ezután felöntjük fehérborral és felhúzzuk a vízzel. Ha minden puha, akkor tejföllel behabarjuk és frissen facsart citromlével tesszük üdévé! A borjúraguleves friss, ropogós kovászolt kenyérrel a legfinomabb!#