fbpx

Igaz, hogy nyáron kevésbé kívánjuk a forró levest, de ennek a tárkonyos előételnek a citrusossága még a nagy melegben is felfrissíthet minket.

Hozzávalók 4 főre

80 dkg borjúcomb

8 dkg sertészsír

15 dkg vöröshagyma

20 dkg sárgarépa

15 dkg fehérrépa

1.5 l víz

2 dl fehérbor

2 gerezd fokhagyma

Só, bors, tárkony ízlés szerint

1.5 dl tejföl

1 fél citrom leve

Elkészítés:

A sertészsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Tegyük rá az apró kockára vágott színhúsunkat és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk, valamint ízlés szerint szórjuk meg tárkonnyal. Rádobjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, majd  30 percig együtt pároljuk a hússal. Ezután felöntjük fehérborral és felhúzzuk a vízzel. Ha minden puha, akkor tejföllel behabarjuk és frissen facsart citromlével tesszük üdévé! A borjúraguleves friss, ropogós kovászolt kenyérrel a legfinomabb!# 

Tags: , , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE