fbpx

Az a jó a rákban, hogy pillanatok alatt készíthetsz belőle különleges, igazán egyszerű és jó ízű ételeket. Ez a recept ráadásul se szakértelmet, se sok hozzávalót nem igényel, így az egészen kezdő szakácsok is bátran nekiveselkedhetnek. Nálunk imádja a család, próbáljátok ki ti is, szerintem visszatérő vendég lesz az asztalon!

Hozzávalók 4 főre:

1 kg tigrisrák

2 gerezd zúzott fokhagyma

Fél citrom leve

Fél lime leve

Só, frissen őrölt bors

1 dl olívaolaj

Friss, vagy szárított chili

Friss rozmaring, koriander (elhagyható)

Elkészítés:

A kiolvadt, tisztított rákokat tegyük bele egy tálba és a fent említett hozzávalókkal csak úgy kézzel, bátran keverjük alaposan össze. Ha megvagyunk, fóliázzuk le, tegyük hűtőbe és hagyjuk állni kb. 30 percet, hogy az ízek igazán összeérjenek. Ezután forrósítsuk fel a grillserpenyőnket vagy akár a grillt az udvaron, és 3-4 perc alatt pirítsuk gyönyörű, szép pirosra. Sütés közben téphetünk rá rozmaringot, friss koriandert. Ha időnk engedi, sütés előtt húzzuk saslikpálcára a rákokat, így még esztétikusabb étellel tudjunk meglepni magunkat, családunkat vagy barátainkat. Fogyasszuk melegen salátával, friss zöldségekkel. #

Tags: , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE