Az a jó a rákban, hogy pillanatok alatt készíthetsz belőle különleges, igazán egyszerű és jó ízű ételeket. Ez a recept ráadásul se szakértelmet, se sok hozzávalót nem igényel, így az egészen kezdő szakácsok is bátran nekiveselkedhetnek. Nálunk imádja a család, próbáljátok ki ti is, szerintem visszatérő vendég lesz az asztalon!
Hozzávalók 4 főre:
1 kg tigrisrák
2 gerezd zúzott fokhagyma
Fél citrom leve
Fél lime leve
Só, frissen őrölt bors
1 dl olívaolaj
Friss, vagy szárított chili
Friss rozmaring, koriander (elhagyható)
Elkészítés:
A kiolvadt, tisztított rákokat tegyük bele egy tálba és a fent említett hozzávalókkal csak úgy kézzel, bátran keverjük alaposan össze. Ha megvagyunk, fóliázzuk le, tegyük hűtőbe és hagyjuk állni kb. 30 percet, hogy az ízek igazán összeérjenek. Ezután forrósítsuk fel a grillserpenyőnket vagy akár a grillt az udvaron, és 3-4 perc alatt pirítsuk gyönyörű, szép pirosra. Sütés közben téphetünk rá rozmaringot, friss koriandert. Ha időnk engedi, sütés előtt húzzuk saslikpálcára a rákokat, így még esztétikusabb étellel tudjunk meglepni magunkat, családunkat vagy barátainkat. Fogyasszuk melegen salátával, friss zöldségekkel. #