fbpx

A halloumi egy ciprusi eredetű félkemény sajt. Egyre ismertebb és népszerűbb itthon is, mint grillsajt, ugyanis nagyon jól tűri a meleget, magas az olvadáspontja, ezért kiválóan alkalmazható grillezésre, sütésre. Köretként pedig egy isteni pesztós tésztát készítettünk hozzá, ami már önmagában is egy szuper pikk-pakk ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók 4 főre:

450 g halloumi

800 g cukkini

50 g friss bazsalikom

120 g parmezán

150 ml olívaolaj

20 g fenyőmag

2 gerezd fokhagyma

150 g koktélparadicsom

Bors

Elkészítés:

A pesztó elkészítéséhez a bazsalikomszárról 2-3 maroknyi levelet tépkedünk, megmossuk, megszárítjuk, sóval és 2 gerezd fokhagymával mozsárban krémesre törjük. Lassan adjuk hozzá az olívaolajat és a frissen reszelt parmezánt. Ízlés szerint borsozzuk, majd félretesszük.

Elkészítjük a cukkinispagettit. A cukkinit megmossuk és leszárítjuk. Egy julienne hámozó segítségével hosszú csíkokat készítünk a cukkiniből és megsózzuk, hogy egy kicsit levet eresszen. 10-15 perc után kinyomkodjuk, majd egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a cukkinicsíkokat és ressre pároljuk. Hozzáforgatjuk az elkészített pesztót. A tésztát a szokott módon megfőzzük és alaposan összeforgatjuk a szósszal.

A halloumit kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk és egy grillserpenyő segítségével közepes lángon megpirítjuk mindkét oldalát. Azonnal tálaljuk. #

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE