Biztosan találkoztál már igazán ínycsiklandozó étellel, amitől szó szerint majdnem kicsordult a nyálad! Nekem ez az egyik kedvenc ilyen receptem. Nagyon kellemes, könnyed nyári fogás.
Hozzávalók 4 főre
Olaj 10 dl
Kakukkfű morzsolt Kotányi Gastro
Só
Fekete bors
Tálaláshoz: 1 db citrom, petrezselyem
Elkészítés:
Egy tapadásmentes serpenyőbe beleöntjük az olajat, majd felforrósítjuk. A csirkemelleket kibontjuk a zacskóból, papírtörlővel szárazra töröljük, ízesítjük sóval és fekete borssal. Ezután minden oldalán kissé körbekérgezzük a tökéletes ízhatás elérése érdekében. A sütőnket beállítjuk hőlégkeveréses grillezésre és 200 °C-on 16-18 perc alatt pirosra sütjük a csirkemelleket. A mártás elkészültéig egy alufóliával lefedve hagyjuk pihenni.
Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a maradék olajon a vöröshagymát, ezután hozzádobjuk a szeletelt csiperke gombát vagy erdei gombát. Miután ezt is egy picit lepirítottuk, felöntjük a főzőtejszínnel, ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Kellő sűrűségűre beforraljuk, majd rátesszük a tökéletesre sütött supreme csirkemelleket. Meglocsoljuk pár csepp friss citromlével és meghintjük frissen vágott petrezselyemzölddel.#