Véleményem szerint a cápasteak egy igazán különleges alapanyag. Nem sok helyen található az étlapon, viszont nagyon jó ár-érték aránya van, így a siker garantált!
Hozzávalók 4 főre:
40 g édes chili
1 dl szójaszósz
10 g étkezési keményítő
Só
Fekete bors
Cápasteak 4 db
Első lépésként a cápaszeleteket kiolvasztjuk, majd egy nagyon kevés szójaszósszal bepácoljuk.
A fokhagymagerezdeket a kés pengéjének oldalával megroppantjuk. Ezután kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt olívaolajra rátesszük a szárazra törölt cápaszeleteket, és mind a két oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert nagyon könnyen kiszárad. Félretesszük a halakat, és a serpenyőben elkészítjük a szójamázat. Ehhez rakunk a serpenyőbe kettő evőkanálnyi édes chili szószt, hozzáöntjük a szójaszószt és az aprított fokhagymagerezdeket. Néhány perc forralás után egy kevés vízzel kikavart keményítővel besűrítjük. Még forrón találjuk.
Jó étvágyat hozzá! #