fbpx

Véleményem szerint a cápasteak egy igazán különleges alapanyag. Nem sok helyen található az étlapon, viszont nagyon jó ár-érték aránya van, így a siker garantált!

Hozzávalók 4 főre:

3-4 gerezd fokhagyma

40 g édes chili

1 dl szójaszósz

10 g étkezési keményítő

Fekete bors

Cápasteak 4 db

1 dl olívaolaj

Első lépésként a cápaszeleteket kiolvasztjuk, majd egy nagyon kevés szójaszósszal bepácoljuk.

A fokhagymagerezdeket a kés pengéjének oldalával megroppantjuk. Ezután kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt olívaolajra rátesszük a szárazra törölt cápaszeleteket, és mind a két oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert nagyon könnyen kiszárad. Félretesszük a halakat, és a serpenyőben elkészítjük a szójamázat. Ehhez rakunk a serpenyőbe kettő evőkanálnyi édes chili szószt, hozzáöntjük a szójaszószt és az aprított fokhagymagerezdeket. Néhány perc forralás után egy kevés vízzel kikavart keményítővel besűrítjük. Még forrón találjuk.

Jó étvágyat hozzá! #

Tags: , , , ,

Related Article

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE