Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- Császárhús darabolt csn.
 - Kacsazsír
 - Só
 - Feketebors őrölt Kotányi Gastro
 - Fokhagyma DARTA
 
Köret:
- Zöldbab egész DARTA
 - Édesburgonya-darabok DARTA
 - Burgonyacsips héjas McCain
 - Vaj 82% belga
 
Elkészítés:
A császárt sóval és borssal jól bedörzsöljük, közben a kacsazsírt felolvasztjuk egy tűzálló tálban, pár gerezd fokhagymával a zsírral teljesen elfedve 80-90 fokon kb 3-4 óra alatt készre konfitáljuk. A zsírt leszűrjük, a császárt pedig hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a köretet.
Az édesburgonya-kockákat kevés vajon sóval, borssal megpároljuk, miután elkészült botmixerrel pürésítjük, egy szitán átszűrjük, és kilónként kb. 20 dkg puha vajat adunk hozzá. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A zöldbabhoz fokhagymát szeletelünk és szintén vajon puhára pároljuk. A burgonyacsipszhez a leszűrt zsírt 160-170 fokra melegítjük egy lábasban, és ropogósra sütjük azt.
A császárt, amíg sül a krumpli, 20-25 dkg-os darabokra vágjuk, finomam beirdaljuk a bőrt és a krumpli után megpirítjuk. Akkor jó, amikor a bőr hólyagosra sül és aranybarna lesz.
A tálalásnál a pürét elhúzzuk a tányéron, ráhalmozzuk a babot, és ennek a tetejére tesszük a ropogós császárt, arra pedig a burgonyacsipszet.



















