Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- Báránylapocka rollbraten NZL
- Fokhagyma egész DARTA
- Kakukkfű morzsolt Kotányi gastro
- Rozmaring őrölt Kotányi Gastro
- Feketebors őrölt Kotányi gastro
- 2-3 dl száraz vörösbor
- Só
- Vaj 82% belga
- Keményítő
- Burgonyagolyó Friss Aviko
Elkészítés:
A göngyölt lapockát, sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel dörzsöljük be, majd egy forró serpenyőben, amit sütőbe is lehet tenni, habzó vajon körbekérgezzük. Mikor ez megvan, dobunk hozzá 4-5 gerezd fokhagymát, felöntjük 2-3 dl száraz vörösborral és 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg omlós nem lesz, ez kb. 1-1,5 órát vesz igénybe.
Mielőtt a hús elkészül, egy szűrőn át leszűrjük a levét egy gyorsforralóba. A bárány mellé pedig dobunk a leöblített burgonyagolyóból némi vaj kíséretében, majd 200 fokon pirítjuk pár percig.
A leszűrt levet pár percig forraljuk, majd ha még híg, egy kis keményítővel besűrítjük és egy kiskanál vajjal fényezzük. A rollbratent szeleteljük, tálra tesszük, mellé halmozzuk a burgonyát és leöntjük a szafttal.