fbpx

A szarvas bélszín tökéletes őszi/téli fogás, melyet most háromféle körettel teszünk még izgalmasabbá.

A szarvas bélszín és más vadak hideg évszakokban étlapjának az egyik legkedveltebb fogása. Ezzel a recepttel garantáljuk, hogy minden étterem vendégeinek számára emlékezetes étel kerül a tányérjára.

A korai szüretelésű olívaolaj előnyei

Borókás erdei áfonyamártás elkészítése

Aprítsunk finomra 1 sonkahagymát, majd karamelizáljuk kevés vajjal és cukorral. Vajat olvasztunk, és mielőtt megbarnulna, hozzáadjuk a hagymát és a cukrot. Amikor halványan karamelizálódik a hagyma, hozzáadjuk az erdei áfonyát. Borókabogyóval ízesítjük, ami remekül illik majd a szarvasbélszínhez. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük.

A szarvas bélszín elkészítése

Kevés tisztítást igényel, a húson lévő vékony hártyákat levágjuk, hogy a sütést követően ne legyen rágós. Mivel rózsaszínűre szeretnénk sütni, előmelegített serpenyőbe kevés olajat öntünk, így kérgezzük körbe, közben sózzuk, borsozzuk. Ahhoz, hogy egyenletes kérget tudjunk neki adni, ne forgassuk folyamatosan, hagyjuk, hogy minden oldal szépen megpiruljon. Pirítás után egy tepsire helyezzük, zúzott fokhagymát és vajat adunk hozzá. Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon 6-8 percig sütjük.

A hercegnő burgonya elkészítése

Ezzel nincs semmi más dolgunk, mint zsírpapírral bélelt tepsibe helyezzük fagyos állapotban, 180 fokos sütőben nagyjából 10 perc alatt készre sütjük.

Pirított erdei vargánya elkészítése:

A gombákat félbevágjuk és előmelegített serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Fontos, hogy forró serpenyőbe kezdjük a sütést, hogy ne főzzük a gombát, hanem pirítsuk. A gombákat se mozgassuk sütés közben, hogy egyenletes szép kérget kapjanak. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés vajjal fejezzük be a sütést, a felolvadt barna, habzó vajjal locsolgassuk még a vargányát.

Tálaláskor díszíthetjük almacsipsszel és friss petrezselyemmel.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE