fbpx

A Matusz-vad Zrt. Gastro Genius GmbH néven már több mint 7 éve jelen van az osztrák vendéglátás kiszolgálásában. Rengeteg tapasztalatot gyűjtünk az éttermek alapanyag szükségleteinek megismerésekor. Ausztriában még a jelenlegi helyzetben is több mint 500 éttermet szolgálunk ki naponta. A vírushelyzet kezelésekor nem csak a kormányzat követi az osztrák példát, hanem a vendéglátás területén is van mit tanulnunk tőlük. Szerencsére minket még nem ért el az a nagyfokú szigorítás, amit Ausztriába már bevezettek, de a számokat figyelve nem biztos, hogy túl messze vagyunk tőle.

Bécsi szomszédjaink a házhoz szállítás mellett délben a sokkal olcsóbb ablakos értékesítést választották a napokban kihirdetett leállást követően.  Az étteremben úgy is ott a személyzet, csak az érintésmentes átadás helyét kell kialakítani és máris indulhat a kiszolgálás. Főleg a déli ebédeltetésben jellemző, hogy az emberek olyan éttermet választanak, amit gyorsan meg tudnak közelíteni és hamar meg tudnak ebédelni. Tehát az időfaktor amire érdemes a minőség és az ár mellett koncentrálni délben. Sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy a menüket előre becsomagolják és a vevőnek egy pillanat alatt át tudják adni.

A facebook rendkívül jó platform, hogy ezen információkat továbbítsuk a vendégeink felé, pár ezer forintból már egy egész eredményes kampányt össze lehet hozni, amivel el tudjuk csábítani a vásárlóinkat.

Az esti forgalomhoz sajnos elengedhetetlen a kiszállítás. A kiszállító cégek 22-25% jutalékot kérnek a bruttó árból, ez eléggé magas árengedmény, de tény, hogy óriási segítség, ha valaki túlélésért küzd. Sajnos a magyar vendéglátásból teljesen hiányzik az az összefogás. Ha a szomszédos éttermek közösen oldanák meg a kiszállítást, akkor sokkal optimálisabban, költségkímélő módon lehetne a megrendeléseket teljesíteni. Ha már egy vevő leadta a rendelést, akkor azon már senki nem tud változtatni, bárki vigye is ki azt. Egy-egy összefogással hatalmasat nyerhetnének a szomszédos éttermek.

A ma már széles körben elérhető gyorstesztek és az év elejére beharangozott védőoltás reményt ad a vendéglátók számára, hogy tavasztól normális mederben kezdheti újra a munkát.

Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE