Ezúttal egy igazán egyszerű, látványos és ízletes előételt hoztunk nektek, ami nem más, mint a bélszín carpaccio. A legnagyobb előnye azonban mégis az, hogy igazi titkos fegyverként működik, amit bármikor elő lehet húzni a fagyasztóból, nagyon sokáig eláll és semmilyen konyhai berendezést nem kell hozzá bekapcsolni!
Hozzávalók 4 főre:
- 32 dkg bélszín egészben
- 1 dl olívaolaj
- Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
- 2 dkg mustár
- 4 dkg parmezán
- Egy marék spenót/rukkola
A bélszín carpaccio elkészítése:
- Az előkészített bélszínünket sóval, borssal és a mustárral jól bedörzsöljük.
- Kiterítünk egy nagy folpack-ot és rátesszük az ízesített bélszínt majd felhengereljük és úgy csomagoljuk be, mint egy szaloncukrot. Az a cél, hogy egy szép, henger alakot kapjunk.
- Ezután mehet a fagyasztóba legalább 12 órára.
- Felhasználáskor elővesszük és fagyos állapotban, szeletelőgéppel lehelet vékony szeleteket vágunk, amit körbe teszünk a tányéron.
- Ezek a szeletek a tányéron egy pillanat alatt kiolvadnak.
- Ízlés szerint olívaolajjal összekevert, rukkolát/spenótot apróra vágunk és ráreszeljük a parmezánt.
- Frissen pirított kenyeret kínálunk mellé, valamint feldobhatjuk még koktélparadicsommal és locsolhatjuk balzsamecettel is.
Jó étvágyat!