A bélszínsteak igazi ünnepi lakoma, de mi egy sima kedden is szívesen készítjük. Szinte nincs olyan köret, ami ne állna jól neki, de ezzel az izgalmas mártással és burgonyával garantáljuk, hogy emlékezetes fogásban lesz részetek!
Hozzávalók:
- marha bélszín grill steak szelet 200g/db
- Aviko friss burgonya
- Frishili állati 20% főzőtejszín
- Romi fritőzolaj
- kotányi rózsabors
- só
- fehérbors
- friss fokhagyma
- worchester
- friss petrezselyem
- friss újhagyma
A bélszínsteak elkészítés:
A bélszínszeleteket sózzuk és worchester szósszal meglocsoljuk. Kérgezzük le őket forró rostlapon, majd tegyük sütőbe és a kívánt sütési módozatban készítsük el. A rózsaborsot a forró serpenyőben pattogtassuk ki és állati főzőtejszínnel főzzük össze. Ízesítsük sóval, borssal , majd miután a kellő mártás állagot megkapjuk friss petrezselymet és újhagymát adunk még hozzá. A burgonyát összeroppantva süssük meg forró olajban, majd sóval és fehérborssal ízesítsük.
Jó étvágyat!