fbpx

Véleményem szerint a cápasteak egy igazán különleges alapanyag. Nem sok helyen található az étlapon, viszont nagyon jó ár-érték aránya van, így a siker garantált!

Hozzávalók 4 főre:

3-4 gerezd fokhagyma

40 g édes chili

1 dl szójaszósz

10 g étkezési keményítő

Fekete bors

Cápasteak 4 db

1 dl olívaolaj

Első lépésként a cápaszeleteket kiolvasztjuk, majd egy nagyon kevés szójaszósszal bepácoljuk.

A fokhagymagerezdeket a kés pengéjének oldalával megroppantjuk. Ezután kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt olívaolajra rátesszük a szárazra törölt cápaszeleteket, és mind a két oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert nagyon könnyen kiszárad. Félretesszük a halakat, és a serpenyőben elkészítjük a szójamázat. Ehhez rakunk a serpenyőbe kettő evőkanálnyi édes chili szószt, hozzáöntjük a szójaszószt és az aprított fokhagymagerezdeket. Néhány perc forralás után egy kevés vízzel kikavart keményítővel besűrítjük. Még forrón találjuk.

Jó étvágyat hozzá! #

Címkék: ,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE