A csirkemell már önmagában is finom, egészséges, és nem terheli le a szervezetet. Salátával pedig kifejezetten könnyű, gyorsan elkészíthető nyári fogás.
Hozzávalók 4 főre:
- 600 g csirkemell
- 100 ml olívaolaj
- 50 g vaj
- 3 ág kakukkfű
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej frizé saláta
- 2 fej lila hagyma
- 300 g koktélparadicsom
- 1 db kígyóuborka
- 2 g szezámmag
- Só
- Bors
Elkészítés:
A csirkemellek oldalait sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal megkenjük a felületüket. Egy serpenyőt füstölésig hevítünk, beletesszük a csirkemelleket, és minden oldalát megkérgesítjük. Ha kérget kaptak, betesszük őket a 150 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 12 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, és az előzőleg használt serpenyőbe dobunk egy pár kocka vajat két-három szál kakukkfűvel, és 2 gerezd héjas, összeroppantott fokhagymával. Hagyjuk felhabozni a vajat, a fűszeres vajjal 1-2 percig locsolgatjuk a csirkemellet, majd kicsit félretesszük. A megmosott, lecsepegtetett salátát és a zöldségeket tetszőleges formára vágjuk, a langyos csirkemellel tálaljuk.#