fbpx

Az a jó a rákban, hogy pillanatok alatt készíthetsz belőle különleges, igazán egyszerű és jó ízű ételeket. Ez a recept ráadásul se szakértelmet, se sok hozzávalót nem igényel, így az egészen kezdő szakácsok is bátran nekiveselkedhetnek. Nálunk imádja a család, próbáljátok ki ti is, szerintem visszatérő vendég lesz az asztalon!

Hozzávalók 4 főre:

1 kg tigrisrák

2 gerezd zúzott fokhagyma

Fél citrom leve

Fél lime leve

Só, frissen őrölt bors

1 dl olívaolaj

Friss, vagy szárított chili

Friss rozmaring, koriander (elhagyható)

Elkészítés:

A kiolvadt, tisztított rákokat tegyük bele egy tálba és a fent említett hozzávalókkal csak úgy kézzel, bátran keverjük alaposan össze. Ha megvagyunk, fóliázzuk le, tegyük hűtőbe és hagyjuk állni kb. 30 percet, hogy az ízek igazán összeérjenek. Ezután forrósítsuk fel a grillserpenyőnket vagy akár a grillt az udvaron, és 3-4 perc alatt pirítsuk gyönyörű, szép pirosra. Sütés közben téphetünk rá rozmaringot, friss koriandert. Ha időnk engedi, sütés előtt húzzuk saslikpálcára a rákokat, így még esztétikusabb étellel tudjunk meglepni magunkat, családunkat vagy barátainkat. Fogyasszuk melegen salátával, friss zöldségekkel. #

Címkék: ,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE