Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- héjas feketekagyló
- tigrisrák 16/20 egész
- vaj 82% AMMERLAND
- petrezselyem fagyasztott DARTA
- fokhagyma egész DARTA
- salottahagyma
- száraz fehérbor
- só
- frissen őrölt bors
- citrom
- bagett galíciai EUROPASTRY
- olívaolaj extra szűz BASSO
Elkészítés:
Kevés olívaolajon apróra vágott salottahagymát és szeletelt fokhagymát pirítunk, nem kell színt kapjon, inkább csak üvegesre piruljon. Hozzáadjuk a fehérbort, majd miután egyszer kiforrta magát mehet a serpenyőbe a kagyló is, amit előzetesen megtisztítunk. Sózzuk, borsozzuk, frissen facsart citromlevet és vágott petrezselymet adunk hozzá.
3-4 perc után, ami a kagylónak bőségesen elég, hideg kockára vágott vajat dobunk hozzá és a kagyló alatt lévő bort, valamint alaplevet mártássá alakítjuk. Fontos, hogy a vajjal már ne forraljuk, csak kevergessük és szép selymes mártást kapunk.
A rákot ugyanígy készítjük el, annyi különbséggel, hogy neki színt adunk az elején a hagymával
együtt, és utána mehet hozzá a fehérbor, illetve a többi alapanyag ugyanilyen sorrendben.
Frissen sütött bagettel kínáljuk.