A tavalyi évben megvásárolt, majd minden részletre kiterjedő felújításon átesett kastély ünnepélyes megnyitójára az ország egész területéről érkeztek vendégek, összesen 250-en láthatták először az épületet teljes pompájában. A megannyi látnivaló mellett a nap legjobban várt eseménye minden bizonnyal a séfpárbaj volt, melynek két résztvevője, Suga Péter és Szabó Attila összesen 13 fogással készült, a desszertekről pedig külön csapat gondoskodott.
Ahogy arról korábban több sajtóorgánum is beszámolt, a tavalyi évben cégünk tulajdonosa, Matusz Balázs megvásárolta a Győrtől mindössze 15 km-re lévő Földváry-kastélyt. Az Öttevényben található épület kalandos története az állapotán is rajta hagyta a nyomát. A Matusz család a pincétől az emeletig teljes energetikai és belsőépítészeti felújítást végzett, különös tekintettel a konyhai részlegre, melyet a legmodernebb technikával szereltek fel. Erre szükség is volt, hiszen a kastély esküvő esetén 160 fős ültetett étkeztetést tud biztosítani. Ennél nagyobb rendezvények szervezésénél pedig akár 300 fős állófogadás lebonyolítását is vállalják.
A megnyitó április 30-án került megrendezésre, melyre több mint 200 prominens személy kapott meghívót az ország minden tájáról. Az eseményt Matusz Balázs és Dr. György László kormánybiztos beszéde nyitotta, melyben megköszönték a kastély felújításában résztvevők munkáját és kiemelték a magyar tulajdon és az összefogás fontosságát.
Klasszikus és közel-keleti fogások
A beszédek után a Szabó Attila, a Tioman tulajdonosa és konyhafőnöke, valamint Suga Péter mesterszakács vette át a színpadot. Péter inkább a klasszikus konyhát képviselte, 3-féle előétellel, egy levessel, valamint 3-féle Josper grillben készült húsvariációval várta a vendégeket. Ezek között volt kacsamáj-ganache birsalmával, tokaji aszúzselé, feketeribizli tésztakorallban. Füstölt marhanyelv aszpikkal rétegezve, habosított nyelvkrém, barna kenyérrel, friss tormával, borsócsírával, valamint Angus ministeak, lángolt paprikával, zöldség quichel és angus demi-glacel.
Ezzel szemben Attila a távol- kelet ízeit helyezte fókuszba és több vegetáriánus, valamint halas fogással kényeztette az ízlelőbimbókat. A terítéken volt például paradicsomesszencia, fenyőmagos-bazsalikomos raviolival, spanyol kardamomos répatatár, tonhal lollival tűzdelve. Nasi goreng, valamint fűszeres morzsába göngyölt tőkehal loin, burgonya gratinnel, sáfrány espumával, mézes julienne zöldséggel kísérve.
FRancia finomságok és magyar dallamok
Az édes lezárásért Varga Klauda, a Toscana cukászda és a Michelin-csillagos Rumour cukrászaként dolgozó Bárdy Martin feleltek. A desszertek között egyaránt találhattunk francia és magyar ihletésű süteményeket, mint pl. a málnás mille feuille-t vagy újragondolt Esterházy-t. A profi kiszolgálást a konyhán közel 20, míg a pályán 15 fős személyzet összehangolt munkája segítette.
Az étkezést követően a Széles Zoltán és a Kvin Operett csapata szórakoztatta a népes vendégsereget, igazi magyar klasszikusokat megszólaltatva, hagyományos magyar díszviseletbe öltözve.
Az eseményt kötetlen beszélgetés és a kastély, valamint a hozzátartozó 2,5 hektáros ősfás park felfedezése zárta.