Tatár nemcsak marhából tud készülni, bátran kísérletezzetek olyan egészséges alternatívákkal, mint a tonhal vagy a lazac. Pofonegyszerűen elkészíthető és egészséges, hiszen a lazac tele van ómega-3 zsírsavval. Egy szelet kovászos kenyérrel tálaljuk, üljünk ki vele a teraszra, vagy csak a nyitott ablakhoz, és élvezzük az első sugarakat.
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg füstölt lazac
1 egész avokádó
4 dkg póréhagyma
1 db lime leve
1 tk méz
1 kisebb chili paprika
Só, bors
Elkészítés:
A füstölt lazacot egyenletes, fél centiméteres kockákra vágjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott póréhagymát. Az avokádót megszabadítjuk a magjától, és a lazaccal megegyező méretre várjuk. A lime reszelt héjával, mézzel, sóval, őrölt borssal és ízlésünknek megfelelően apróra vágott chili paprikával ízesítjük.
Csinos kis talapzatot készítünk az avokádóból, majd ráhalmozzuk a lazacos keveréket. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálalva már kész is a lazactatár, és egy igazán laktató és egészséges reggeli a jutalmunk, ez a lazactatár! #