Hozzávalók:
Vaj
Tojássárgája
Citrom
Narancs
Zöldségalaplé
Petrezselyemzöld
Só
Bors
Olívaolaj
Kakukkfű
Elkészítés:
A kuszkuszt felöntjük kétszeres mennyiségű forró zöldségalaplével. Sózzuk, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. A halat sózzuk, borsozzuk és megkenjük olívaolajjal. Egy serpenyőt füstölésig hevítünk, és belehelyezzük a halat bőrrel lefelé. 10 másodpercig nyomjuk az ujjbegyünkkel, hogy mindenhol egyformán piruljon a bőre. Nem mozgatjuk! Amikor kellőképpen megpirult a hal bőre, egy határozott mozdulattal megfordítjuk. Vajat barnítunk a serpenyőben, dobunk bele egy ág friss kakukkfüvet, egy gerezd citromot, és a barna habzó vajjal locsolgatjuk a halat 1-2 percig. Pihentetjük pár percig. Ha a kuszkuszszemek magukba szívták az összes folyadékot, villával átkeverjük, és beleforgatjuk a frissen vágott petrezselyemzöldet és a frissen facsart narancslevet. A vajat megolvasztjuk és félretesszük, hogy egy kicsit hűljön. A tojássárgákhoz hozzáadunk egy kanál hideg vizet, és habverővel habosra keverjük. Egy kisebb lábasban gyöngyözésig melegítünk vizet, majd a tojássárgás edényt is felé tesszük úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. 3 percig folyamatosan keverjük a habverővel. Levesszük a gőzről, és míg a habverővel folyamatosan keverjük, fokozatosan, nagyon lassan, hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ha az olvasztott vajat hozzáadtuk, és sima, bevonóképes mártást kaptunk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáfacsarjuk a citrom levét. Nincs más dolgunk, mint megtálalni az elkészült ételt.#