fbpx

A mustár, a kenyér és a kolbász tökéletes párosítás, viszont a kolbászos szendvics, na, az király! Ennek persze van egy egyszerű megnevezése is, úgy hívják, forró kutya. Igazi street food gyönyör, amit valójában mindenki szeret. Egyszerűségében rejlik a titok, de azért valljuk be, itt is minden a jó alapanyagon múlik! Nem a véletlen műve, hogy a MATUSZ-Vad kínálatában is kiemelt szerepet kapott.

Ez mindenkit levesz a lábáról

A forró kutya virslivel és kolbásszal megalkotott világában rengeteg kombinációt találhatunk. Előnye az egyszerűség, a könnyedség, és nem különben a vendéglátás számára fontos költségkímélés. A hot dog egy teljesen egyszerű, cicomázatlan, de annál laktatóbb megoldás. Lehet puritán, szofisztikált, használhatjuk a klasszikus megoldásokat, melyek a maguk letisztultságukban tökéletesek. Ez az az étel, ami mindenféle étkezési kombinációban felhasználható. Lehet az reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna vagy vacsora, kielégítő megoldást jelent minden korosztály számára.

Fotó: Pixabay

Ha bejön a Beyond, bejön a hot dog

Minden étkezést lehet egyszerűen, gyorsan, vagy aprólékosan megtervezve megvalósítani. A nyár és a meleg viszont arra buzdít minket, hogy minél kevesebb időt töltsünk a konyhákban. Kétségtelenül mindenki spórolni szeretne a tűzhely mellett töltött idővel úgy, hogy közben mégis kiváló ételt készítsen. A kolbász erre az egyik legalkalmasabb megoldás. Bedobhatjuk a sütőbe, megfőzhetjük, és grillezhetjük – épp ahogyan kedvünk és időnk szottyan. Pontosan ezért élvez tiszteletet ez az alapanyag. A kolbászok világa és a világ kolbászai eredendően meghatározzák táplálkozásunkat.  Ne feledjük – ”lehet kolbászból a kerítés”. Ezt csak akkor érhetjük el, ha tényleg a minőséget tartjuk szem előtt. Gyors és sikeres megoldása a család étkezésének, a kerti partiknak, a családi összejöveteleknek, és –  nem mellesleg – a vendéglátás számára is sok lehetőséget rejt magában.

Fotó: Pixabay

Egy igazán jó hot dog elkészítése

Két fontos összetevő adja az alapokat: a pékáru és a kolbász. Ha ezek megvannak, minden csak azon múlik, hogy milyen a gasztronómiai fantáziánk. Rengetegféle recept, elkészítési mód létezik. Válasszuk hát ki a legjobb kolbászt és készítsük el!

A kolbász sütésénél arra kell figyelni, hogy ne repedjen szét, és elég szaftos maradjon. Erre megvannak a technikák. Persze ahány ház, annyi kolbászsütési technika létezik. De vajon most tényleg kell szurkálni? Kell alá víz? Lefedjük vagy sem? Forgassuk a grillen? Na, ezt mind kell csinálni ahhoz, hogy jó legyen.

Fotó: MATUSZ-VAD

  • Igen meg kell szurkálni, hogy a zsír eltávozzon, és alásüljön.
  • A sütés előtt hideg vízbe áztassuk – legyen az grillezés, vagy sütőben sütés. Ezzel megtartja a formáját.
  • Fagyott állapotban SEMMIT ne csináljunk vele, mert tönkretesszük!
  • Ne tegyük szorosan egymás mellé a sütőben, a grillen pedig hagyjunk helyet a forgatáshoz!
  • Igen, takarjuk le a sütőben. Gyorsabban elkészül és megtartja az ízeket.
  • Folyamatosan forgassuk.
  • A sütést a sütőben 180 fokon kezdjük, és az első forgatás után vegyük le 100 fokra.
  • Grillen folyamatos felügyelet alatt tartsuk és forgassuk.
  • Lehet készíteni serpenyőben, vajjal, sörrel, hagymaalappal – ízlés szerint.
  • Grillen nem szabad túlsütni, mert nem lesz roppanós.

Fotó: Pixabay

Ha megvagyunk a kolbásszal

Ha megvagyunk a kolbásszal, rengetegféle megoldással alapozhatjuk meg a hot dogunkat. Leginkább a friss, szezonális alapanyagok azok, amiket érdemes használni. Hagyma, paradicsom legyen benne, de a rukkolától a cékláig, a citromfűtől az ananászig bármi mehet a szendvicsbe! Fűszerek terén is csak az szabhat határt, hogy éppen milyen az ízlésünk. Azért ne fukarkodjunk a borssal, a sóval! Ha magyarra akarjuk fordítani a hot dog menünket, akkor mehet bele a pirospaprika. Ne feledjük az aranyszabályt: a nem jól sikerült hot dog is finom, de a minőségi alapanyagokból készített igazi csemege lehet. Jó tanács, hogy minden esetben alkalmazzunk savanyú ízt, uborkát, salátát, vagy akármit, mert óriásit tud dobni az összhatáson!#

Címkék: ,,,,,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE