fbpx

A VakVarjú éttermekben már november 6-tól a libáé a főszerep. Az újszerű elemekkel kiegészített hagyományos magyar ételeket kínáló helyre olyan érzés bemenni, mintha hazatérnénk. Kellemes a hangulat és szinte mindig szól a zene. A tulajdonossal, Semsei Rudolffal beszélgettünk.

– A VakVarjú éttermek bohém, meghitt belső tere és az ott kóstolható magyar konyha nemzetközi ízekkel társítva nagyon izgalmas párosítás. Hogy passzolnak ebbe a hagyománytisztelő Libaságok?

– Nagyon jól! Számunkra az a legfontosabb, hogy a gasztronómiát kedvelő közönség minél szélesebb rétegének kedvezhessünk. Márton-nap környékén természetesen a klasszikus libás ételek kerültek a fókuszba, de kerestünk olyan különlegesebb ízeket, amelyek jól illenek a liba mellé.

Az idei ludaskását bulgurral készítjük, füstölt libamellel tálaljuk, izgalmas ízélmény lesz, a rostonsült libamájhoz pedig egy különleges, füstös juharszirup társul. Az egyik kedvenchez, a hagyomány királyának tekintett libacombhoz a köretet, a krumplis tésztát mille-feuille formában tálaljuk. Egyszerre lesz hagyománytisztelő, gazdag ízvilágú és különleges.

– Ezek tényleg nagyon jól hangzanak. Ha már a VakVarjú éttermekben ekkora tradíció
a Márton-nap, akkor van-e olyan étel, amely mindig felbukkan ilyenkor?

– Ami szerintünk elmaradhatatlan, az a kétszemélyes Márton-tál, amelyre összeválogatjuk
a legkedveltebb márton-napi ételeket. És persze idén sem maradhat el a Márton-naphoz kapcsolódó másik hagyomány, az újbor. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a borászokkal, tárgyaltunk, kóstoltunk, válogattunk, és szinte csak a legutolsó pillanatban derült ki, milyen újborokat tudunk kínálni az ételek mellé. Persze, voltak tippjeink, de a természetre nem erőltethetjük rá az akaratunkat. Szerintünk fantasztikusan izgalmas úgy kortyolni egy bort, hogy tudjuk, négy hónappal azelőtt még szőlőfürt lehetett egy napsütötte domboldalon…

– Ha valakinek ennyi libás finomság és bor után még esetleg akad egy kis hely a desszertnek, mivel lepné meg?

– Idén egy különlegességet, sütőtökös crème brûlée-t kínálunk.

– Ezek alapján nagyon jó estére számíthat, aki betér a VakVarjúba, és tudom, hogy Önök nagyon sokat tesznek ezért…

– Igen, ez így van. Mi minden vendégünket törzsvendégként kezeljük, legyen szó arról, hogy hetente többször érkezik hozzánk vagy évente egyszer, mondjuk a házassági évfordulóján. Arra törekszünk, hogy nálunk tökéletesen érezze magát. Szeretnénk, ha jó emlékekkel távoznának vendégeink és ha éttermet ajánlanak, akkor jószívvel a VakVarjút ajánlják másoknak.

– Biztos rengetegen fognak benézni Önökhöz. A járvány ellen hogy tudnak védekezni?

– Amit csak tudunk, megteszünk a biztonság érdekében. Éttermenként legalább négy kézfertőtlenítő pontot helyeztünk ki, és nanotechnológiás takarítást végzünk, amely egy speciális bevonatot képez a bútorokon. Minden vendég távozásakor felületfertőtlenítjük az asztalokat és a székeket. A személyzet természetesen maszkot visel és az asztalokat is szellősebben helyeztük el. Minden szabályt maximálisan betartunk, hogy a lehető legkisebb legyen a kockázat.

Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE