fbpx

A rókagomba igazán különleges, semmivel sem összetéveszthető ízének köszönhetően mindent fejedelmi fogássá varázsol. Most egy krémes, tejszínes mártást készítünk vele, hozzá pedig a tökéletes sertésszűz kerül tányérra. Már csak az a kérdés, milyen fehérbor illene hozzá…?

Hozzávalók 4 főre:

600 g sertésszűz

100 ml olívaolaj

200 ml főzőtejszín

200 g rókagomba

2 db tojás

200 g finomliszt

1 fej salottahagyma

2 gerezd fokhagyma

Friss petrezselyemzöld

Bors

Elkészítés:

A sertésszüzet lehártyázzuk, sózzuk, beolajozzuk a felületét, és egy füstölésig hevített serpenyőben körbepirítjuk, kérgesítjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10 percre. Közben elkészítjük a galuskát. Egy fazékban vizet forralunk, sózzuk. Egy keverőtálba mérjük a lisztet. A tojásokat dolgozzuk össze a liszttel, sóval, és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű, sima galuskatésztát kapjunk. A tésztát galuskaszaggatóval szaggassuk lobogó, sós vízbe. Időről-időre keverjük meg, hogy ne álljon össze. Ha a tészta feljön a víz tetejére, leszűrjük, leöblítjük, és egy serpenyőben olvasztott vajon kicsit átpirítjuk. A sertésszüzet kivesszük a sütőből és pihentetjük. A pirításra használt serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük benne a salottahagymát, majd a reszelt fokhagymát is beletesszük. Hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt rókagombát és készre pirítjuk. A végén megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel, felöntjük tejszínnel, 1-2 perc alatt beforraljuk, majd a galuskával tálaljuk. #

Címkék: ,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE