fbpx

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

Elkészítés:

A göngyölt lapockát, sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel dörzsöljük be, majd egy forró serpenyőben, amit sütőbe is lehet tenni, habzó vajon körbekérgezzük. Mikor ez megvan, dobunk hozzá 4-5 gerezd fokhagymát, felöntjük 2-3 dl száraz vörösborral és 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg omlós nem lesz, ez kb. 1-1,5 órát vesz igénybe.

Mielőtt a hús elkészül, egy szűrőn át leszűrjük a levét egy gyorsforralóba. A bárány mellé pedig dobunk a leöblített burgonyagolyóból némi vaj kíséretében, majd 200 fokon pirítjuk pár percig.

A leszűrt levet pár percig forraljuk, majd ha még híg, egy kis keményítővel besűrítjük és egy kiskanál vajjal fényezzük. A rollbratent szeleteljük, tálra tesszük, mellé halmozzuk a burgonyát és leöntjük a szafttal. 

Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE