A saltimbocca egy tradicionális, vicces elnevezésű egyszerű olasz étel, hisz a saltimbocca jelentése: ugorj a számba. Szeretek más országok nyersanyagaiból fúziót csinálni, így ezt a receptet egy tökéletes alapanyagból, Iberico sertésszűzből készítettem el. Amilyen bonyolultnak hangzik, az elkészítése annál egyszerűbb!
Hozzávalók 4 főre
- 80 dkg Iberico sertésszűz
- 8 zsályalevél
- 10 dkg Serrano sonka
- 1 dl száraz fehérbor
- Frissen őrölt bors
- 2,5 dkg vaj
A saltimbocca elkészítése
- Az Iberico sertésszűzzel kezdjük, amit szép, egyforma szeletekre vágjuk. Mivel ennek a húsnak szerkezete nagyon puha, így elég, ha a tenyerük élével kicsit megütögetjük őket, majd sózzuk, borsozzuk.
- Mindegyik szeletre teszünk egy-egy félbehajtott Serrano sonkát, erre pedig mehetnek a zsályalevelek, majd az egészet összeszúrjuk egy fogpiszkálóval.
- Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és a húsokat a sonkás felével beletesszük. Két perc alatt megpirítjuk, és már fordíthatunk is rajta. Ha az is megvan, felöntjük a borral és pár perc alatt puhára pároljuk. Tálalhatjuk friss salátával, párolt zöldségekkel, vagy burgonyával.