fbpx

A saltimbocca egy tradicionális, vicces elnevezésű egyszerű olasz étel, hisz a saltimbocca jelentése: ugorj a számba. Szeretek más országok nyersanyagaiból fúziót csinálni, így ezt a receptet egy tökéletes alapanyagból, Iberico sertésszűzből készítettem el. Amilyen bonyolultnak hangzik, az elkészítése annál egyszerűbb!

Hozzávalók 4 főre

A saltimbocca elkészítése

  • Az Iberico sertésszűzzel kezdjük, amit szép, egyforma szeletekre vágjuk. Mivel ennek a húsnak szerkezete nagyon puha, így elég, ha a tenyerük élével kicsit megütögetjük őket, majd sózzuk, borsozzuk.
  • Mindegyik szeletre teszünk egy-egy félbehajtott Serrano sonkát, erre pedig mehetnek a zsályalevelek, majd az egészet összeszúrjuk egy fogpiszkálóval.
  • Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és a húsokat a sonkás felével beletesszük. Két perc alatt megpirítjuk, és már fordíthatunk is rajta. Ha az is megvan, felöntjük a borral és pár perc alatt puhára pároljuk. Tálalhatjuk friss salátával, párolt zöldségekkel, vagy burgonyával.
Címkék: ,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE