fbpx

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

  • Császárhús darabolt csn.
  • Kacsazsír
  • Feketebors őrölt Kotányi Gastro
  • Fokhagyma DARTA

Köret:

  • Zöldbab egész DARTA
  • Édesburgonya-darabok DARTA
  • Burgonyacsips héjas McCain
  • Vaj 82% belga

Elkészítés:

A császárt sóval és borssal jól bedörzsöljük, közben a kacsazsírt felolvasztjuk egy tűzálló tálban, pár gerezd fokhagymával a zsírral teljesen elfedve 80-90 fokon kb 3-4 óra alatt készre konfitáljuk. A zsírt leszűrjük, a császárt pedig hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a köretet.

Az édesburgonya-kockákat kevés vajon sóval, borssal megpároljuk, miután elkészült botmixerrel pürésítjük, egy szitán átszűrjük, és kilónként kb. 20 dkg puha vajat adunk hozzá. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

A zöldbabhoz fokhagymát szeletelünk és szintén vajon puhára pároljuk. A burgonyacsipszhez a leszűrt zsírt 160-170 fokra melegítjük egy lábasban, és ropogósra sütjük azt.

A császárt, amíg sül a krumpli, 20-25 dkg-os darabokra vágjuk, finomam beirdaljuk a bőrt és a krumpli után megpirítjuk. Akkor jó, amikor a bőr hólyagosra sül és aranybarna lesz.

A tálalásnál a pürét elhúzzuk a tányéron, ráhalmozzuk a babot, és ennek a tetejére tesszük a ropogós császárt, arra pedig a burgonyacsipszet.

Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE