Ha egy különleges, ám nem túl bonyolultan elkészíthető ételt tennénk az asztalra, akkor kiváló választás a vaddisznólapockából készített ragu, amit vegyes erdei gombával és tárkonnyal és tejszínes habarással bolondíthatunk meg.
Hozzávalók 4 főre
- csont nélküli vaddisznó lapocka
- zöldségmix
- erdei gombakerevék
- 3 fej közepes vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 1 db paradicsom
- állati eredetű zsiradék (liba, sertés, mangalica)
- gnocchi
- 1 db paprika
- só, bors
- pirospaprika
- babérlevél
- morzsolt tárkony
- 2 dl tejföl vagy tejszín a habaráshoz
- kevés liszt
- 1 citrom
Elkészítés
A vaddisznólapockát 1 cm x 1 cm-es kockákra vágjuk, megfuttatjuk a hagymán, majd kevés húslevesalaplével (ha nincs, vízzel) felöntjük úgy, hogy a húsokat 2-3 cm-re lepje el a folyadék. Hozzáadunk babérlevelet és a szárított tárkonyt, sót, borsot és kb. 2 órán keresztül főzzük. Kb. 1 liter húslevesalaplével felöntjük, hozzáadjuk az erdei gombakeveréket, a zöldségmixet és a gnocchit. Végül behabarjuk tejföllel vagy tejszínnel úgy, hogy a kevés liszttel kikevert tejfölhöz vagy tejszínhez kevés levet merünk ki a ragunkból, azzal is simára keverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a habarást a raguhoz. (Ezzel elkerülhetjük a tejtermék kicsapódását.)
A végén citromlével ízesítjük.
Jó étvágyat!