A T-bone steaket nyugodtan hívhatjuk a steakek királyának is, mert egyetlen szeletben két pompás szelet steak is van: egy bélszín és egy hátszín, ráadásul mindkettőnek hihetetlenül jó íze van annak köszönhetően, hogy a csonttal együtt lett megérlelve majd megsütve. Steak rajongóknak bakancslistás!
Hozzávalók:
Olívaolaj
Cukkini
Apró gomba
Koktélparadicsom
Kápia paprika
Cukorborsó
Zsenge kukorica
Kakukkfű
Rozmaring
Fokhagyma
Vaj
Só
Bors
Elkészítés:
A T-bone steaket felhasználás előtt másfél órával kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. A steakeket tengeri sóval, illetve frissen őrölt fekete borssal szórjuk meg. Sütés előtt egy nehéz, vastag falú serpenyőt füstölésig hevítünk, beleöntünk egy evőkanálnyi olajat, majd rátesszük a húst. 2-2 percig sütjük a steak mindkét oldalát, míg szép aranyló kérget kap kívülről. Ne szúrjuk meg a húst, csak óvatosan fordítsuk át. A serpenyőbe dobjuk a kakukkfüvet, a héjas fokhagymagerezdet, a vajat, és ezzel a habzó, fűszeres vajjal locsolgatjuk 60 °C maghőig, majd meleg helyen pihentetjük 5-7 percig. Közben elkészítjük a zöldségeket. Az olajat felforrósítjuk, és beledobjuk a zöld fűszereket, ezzel aromatizáljuk az olajat. Majd minimális olajon megpirítjuk külön-külön az előkészített zöldségeket.
Majd egy nagy serpenyőben összeforgatjuk vajon. Sózzuk, borsozzuk és végül a steakkel együtt tálaljuk.