A supreme a csirkehús vágásánál azt jelenti, hogy a szárny felső csontját és a kapcsolódó in és izom részeket a mellen hagyják. A hús így ízletesebb lesz.
Hozzávalók:
Fokhagyma
Kakukkfű
Só
Bors
Cukor
Citromlé
Elkészítés:
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a csirkemelleket bőrös felükön kezdjük sütni. A húsos felét sózzuk. borsozzuk. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a vajat, a kakukkfüvet és a fokhagyma gerezdeket. Kb 10 percig a fűszeres vajjal locsolgatjuk. Ezután 170 fokra melegített sütőbe tesszük 10 percre. Tálalás előtt 8-10 percig langyos helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a köretet. A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg. Tegyünk fel egy fazékban vizet forrni, adjuk hozzá a sót, cukrot, citromlevet, és forrástól számítva körülbelül két percig főzzük a spárgát. Amikor kész, kiszedjük a vízből. Göngyöljük be 1-1 vékonyra felszeletelt sonkába, helyezzük egy sütőlemezre és 150-160 fokon süssük körülbelül 10-15 percig. Az elkészült csirkemellet tálaljuk, a fűszeres vajjal meglocsoljuk a húst.