A tagliatelle hagyományos olasz tészta: hosszú és széles formájú, szélessége 6,5 mm -től 10 mm -ig terjed. Nagyszerű, finom és gyorsan elkészíthető ételek alapanyaga.
Hozzávalók:
Fokhagyma
Só, kakukkfű,
fehérbors
Tagliatelle
Parmezán
Elkészítés:
Feltesszük az enyhén sózott tészta főző vizet forrni. A csirkemellet felvágjuk kisebb darabokra, kevés oliva olajon lepirítjuk. Rádobunk egy kevés apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd friss kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük ízlés szerint tejszínnel, összeforraljuk és rá szedjük egyenesen a tészta főző vízből a tésztát. Kissé összeforgatjuk, majd egyből találjuk. Zöldséghámozóval parmezán forgácsot faragunk rá.