Ínyenc falatok, érlelt húskülönlegességek, koktélok, fagylaltcsodák, isteni borok, robot pincérek, korszerű konyhatechnológiai eszközök, a Covid-19 vírust is kiiktató légfertőtlenítők, készpénz- és érintésmentes pénztárgépek.
A többi között ezek várnak minket még két napig a Sirha élelmiszeripari szakkiállításon.
Az egyik legsikeresebb standja a kiállításnak a Kotányi étel és koktélkóstolója volt. Itt a látvány és az ízek is versengtek egymással.
És ki gondolta volna, hogy a koktélokat mennyire megbolondíthatják a fűszerek, akár azok is, amelyeket általában húsokhoz használunk!
A technikai újítások közül ámulni lehet a felszolgáló robotok ügyességén, amelyek nem csak 24 nyelven kommunikálnak, hanem akár születésnapi nótára is rázendítenek, miközben a tortát az asztalhoz szállítják, és rá-rákacsintanak macskaszemükkel a vendégekre.
Bő egyórás vezetett séta keretében mutatták be a jövő boltját, a Future Store-t. Ahol a repülőtereken megszokott beléptetőrendszer, automata péksütemény-kínáló és -tároló, légfertőtlenítő, készpénzmentes kasszagép, ezernyi újfajta polc és tárolási csomagolási rendszer is bemutatkozott.
Megismerhettük a legmodernebb konyhafelszerelési eszközöket, valamint a kuriózumnak számító, A energiaosztályba tartozó éttermi hűtőt is.
A környezettudatosság és az előírásoknak megfelelő zsírtalanító lefolyókat és berendezéseket, amelyekkel sikeresen tisztán tarthatjuk a legforgalmasabb éttermi konyhát is.
És persze lehetett kóstolni is számos finomságokat! A G épületben az olasz fagylaltcsodák és édességek kápráztatták el az ízlelőbimbókat és a szemünket is.
A jófajta boroknak hódolóknak is nehéz volt a választás!
A vaddisznócombból érlelt sonkának és felvágottaknak pedig senki sem tudott ellenállni!
Ez a gyors képes összefoglaló a Sirha első napjáról, ám hamarosan részletes beszámolókkal is jövünk!
Holnap a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjével és számos versennyel folytatódik a Sirha, ahol 16 ország háromszáz kiállítója mutatkozik be, mintegy 30 ezer négyzetméteren.
A többi között lesz Sirha Desszert Verseny, a Közétkeztetési Verseny, cukrász- és pékbemutató, szakmai konferencia, valamint az idén először megszervezett, száz nemzetközi borszakértő és hetven hazai borász részvételével zajló Hungarian Wine Summit is.#