fbpx

Ha valaki szereti a BBQ-t, a steaket, a minőségi húsokat, annak a nemrégiben megrendezett Első Székesfehérvári Gasztromajális kánaán volt. A rendezvény szervezői Böllér Boutique: Tőkés Dániel és Tőkés-Békési Betty óriási hangulatú gasztronapot keltettek életre, mely meghatározója lesz a fehérvári régió kulináris életének.

Húsban nagy

A gasztromajális alapvetően egy fergeteges húsparádé volt. Az egész napos rendezvény fő eseménye az amatőr BBQ-verseny volt, mely keretet adott a rendezvénynek. 9 csapat indult három kategóriában. Természetesen a lényeg a füstön sütés hagyományokon alapuló világának bemutatása is volt, a különféle szmokerek varázslatos látványelemei is voltak a rendezvénynek.

Tőkés Dániel séf, a rendezvény szervezője elmondta: „Számunkra a gasztronómia nem csak egy szakma, hanem maga az élet. Feltett szándékom létrehozni Székesfehérvár és talán a régió legjobb és legmenőbb gasztronómiáról szóló rendezvényét. Hiszem, hogy amit mi teszünk, annak eredménye van.”

A BBQ-verseny nyertesei:

–              Polgár András 1. helyezett (a fődíjat a METRO-nak köszönhetjük)

–              Ács Márton 2. helyezett

–              Vomi Balázs 3. helyezett

–              Különdíj Katona Richárd (Miklós Csaba pincészet, szakmai borászati díj)

Ezen kívül a Böllér Boutique udvarában berendezett „gasztroudvar” számos ínyencséget is kínált azok számára, akik kifejezetten a gasztronómiai élményekért látogattak ki a rendezvényre. Természetesen megtalálható volt a Böllér Boutique – a farm közös standja, ahol nem is volt kérdéses a minőségi húsok felhozatala, a csodálatos kézműves burger, és egy fesztiválon elmaradhatatlan gulyás sem. A kolbászokat a Légrádi Kolbászműhely szolgáltatta, Parázsló csapata pedig saját grilljeiken, szmokereiken kínálták a jobbnál jobb finomságaikat. Nekik köszönhetően a gasztromajálison vega és vegán ételeket is meg lehetett találni. A különféle ínyencségekhez pedig a hozzájuk dukáló pékárukat a Neked sütöttük pékmanufaktúra biztosította.

A majális közösségi élmény

Egy laza, sziporkázó programokkal, jó hangulattal, BBQ-füsttel megspékelt rendezvény zajlott le. Semmi merevség és túlszakmázás. Egy feszengésmentes, fergeteges programokban gazdag esemény jött létre, ahol nem csak Székesfehérvár, hanem a teljes régió kapta meg azt az élményt, amire már régóta vágyott. Egyszerűen fogalmazva: parádésan érezhette magát mindenki! Túlzásoktól mentesen ki lehet jelenteni, hogy ez egy olyan kezdet, egy első lépés, amire nem csak a szakma, hanem az egész régió felkaphatta a fejét. A parádés ételeken, a BBQ-versenyen kívül zenei programok, érdekes szakmai beszélgetések, workshopok színesítették a programot. Óriási sikere volt a Trabant találkozónak, kicsik és nagyok is egyik ámulatból a másikba estek a gyönyörű járgányok látványától. Kicsiknek, nagyoknak, családoknak, szakmai résztvevőknek, baráti társaságoknak – egy szóval szinte mindenkinek egy fergeteges napban lehetett része!

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta: „Szeretném megköszönni a szervezőknek ezt az eseményt! Leszögezném, hogy az eseményre egyértelműen megkérdőjelezhetetlenül van igény. Bízom benne, hogy mindenkinek nagy élményt jelentett ez a nap, és egy új gasztrofesztivál született Székesfehérváron. Az én részemről mindenképp kijelenthetem, hogy a folytatáshoz minden segítséget igyekezni fogunk megadni.”

Minőségi szórakozás, kimagasló gasztronómia

A minőség iránti igény már nem csak a csúcsgasztronómia privilégiuma, hanem szépen lassan beszivárog a hétköznapi életbe, akár a háztartásokba is. Ennek okán az ilyen fesztiválokra komoly igény lépett fel, amely megismerteti az embereket különleges gasztronómiai élményekkel, ízekkel. E mellett a fesztivál egy közösségi élménnyel ajándékozta meg Fehérvárt és annak szűkebb régióját. A szervezők elmondták, hogy látva a rendezvény sikerét, biztosan lesz folytatása.

Fotó: (forrás: Botos Róbert Instagram @botosrob) : https://1drv.ms/f/s!Anu6gCZAL_2Tohr0dv3SOeZjIXZU

Címkék: ,,,,,,,,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE